• Sortida d'Observació a l'Ermita de San Bernabé de Puertomingalvo

    Publicación: 16-08-2023
    Imagen noticia Puertomingalvo, 12 d'agost de 2023 - Una fantàstica nit d'observació va tenir lloc a l'explanada de l'Ermita de San Bernabé, una ocasió especial que va reunir a varios membres de la Societat Astronòmica de Castelló. Encara que al principi de la nit, el cel estava ple de núvols, prompte es va obrir un cel net amb només una mica d'humitat. Un dels moments més esperats d'aquest esdeveniment va estar l'aparició de la pluja d'estels de les Perseides, un esdeveniment que va captivar l'atenció de tothom present com tots els anys a mitjans d'agost.

    Mentrestant, al mateix temps que les Perseides brillaven al cel amb la seva estela lluminosa, els membres de l'Associació van oferir l'oportunitat única a alguns dels visitants que van acudir a l'ermita a veure les Perseides, a apropar-se als telescopis i explorar altres objectes celestials fascinants. Així, van tenir la possibilitat de gaudir de visions detallades de Saturn, Júpiter i altres objectes fascinants del firmament.

    La pluja de les Perseides va ser, sense dubte, el punt culminant de la nit. Amb el cel pintat de trajectòries lluminoses, aquest fenomen natural va captar la imaginació de tothom present i va deixar a tots sense paraules. Les Perseides van brillar en un espectacle que va deixar una empremta duradora en la memòria dels assistents.

    D'altra banda, els membres més experimentats de l'Associació van aprofitar la nit per practicar diferents activitats astronòmiques. Alguns es van dedicar a capturar l'espectacle celest en imatges, fent servir la seva destresa en astrofotografia per immortalitzar els objectes celestials. Altres van explorar noves perspectives mitjançant diferents oculars i instruments, mentre que uns altres van optar per l'observació pura, gaudint de la bellesa del cel a simple vista.

    La Sortida d'Observació d'Estels a l'Ermita de San Bernabé va demostrar ser un èxit rotund, amb membres i visitants units per la passió compartida per l'Astronomia. Els membres de la Societat Astronòmica de Castelló van concloure la nit amb una sensació d'admiració pel meravellós espectacle celestial.